Meer informatie over BrowseAloud Plus

Profiel mw. A. Paternotte

Functie

Werkzaam als zelfstandig auteur op het gebied van leer- en gedragsproblemen bij kinderen en als adviseur bij het organiseren van kennisoverdracht, informatieuitwisseling, standpuntbepaling en communicatie op dit gebied.

Schrijft regelmatig artikelen voor Balans Magazine, het tijdschrift van de landelijke oudervereniging Balans.

Zij was bijna 25 jaar werkzaam bij oudervereniging Balans, o.a. als hoofd Publicaties. Balans komt op voor de belangen van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag (waaronder dyslexie) en hun ouders. Zie www.balansdigitaal.nl en www.steunpuntdyslexie.nl.

Achtergrond en werkzaamheden

• Auteur van artikelen, folders, brochures en boeken over dyslexie, ADHD, stoornissen in het autistisch spectrum etc.
  • Bestuurslid van de SDN om de verbinding te waarborgen tussen de standpunten van de SDN en de publicaties van Balans voor ouders en leerkrachten over dyslexie.